Ξάνθη - Γιορτές Παλιάς Πόλης

Ξάνθη - Παραδοσιακός Οικισμός - Σοκάκι
Ξεκινούν το Σεπτέμβριο οι Γιορτές Παλιάς Πόλης στη Ξάνθη. Η παλιά πόλη είναι ονομαστή για τα αρχοντικά των παλιών καπνεμπόρων (Παναγιώτη Στάλιου, Ανάργυρου Σιγάλα, Ισαάκ Δανιέλ, Ιωάννη Μιχάλογλου, Κωνσταντίνου Κουγιουμτζόγλου, Φωκίωνα Καραδήμογλου), των υφασματεμπόρων (Δημητρίου Χασιρτζόγλου, Χατζηπέτρου, Κωτσιούδη, Λαδά, Λεονταρίδη, Μεταξά), του τέως δημάρχου Φίλιππου Αμοιρίδη, του ευεργέτη της πόλης Μιχαήλ Ματσίνη, του ιατρού Κωνσταντίνου Καραμπέτση - που έχουν διατηρηθεί με το πρόγραμμα που πρώτη εκπόνησε η αείμνηστη υπουργός Πολιτισμού του Πασοκ, Μελίνα Μερκούρη. 

Απόδειξη αποτελεί το έργο της Νομαρχίας της Ξάνθης, πως οι Έλληνες σέβονται τις μειονότητες αντίθετα με τους Τούρκους που έδιωξαν με παρανοϊκή μανία όλους σχεδόν τους Έλληνες που στη πλειοψηφία τους ήταν γηγενείς και όχι έποικοι και αξίζει έπαινος - όπως και σε όλους τους κατοίκους αυτής της Ακριτικής πόλης πως στη περιοχή συνυπάρχει αρμονικά το Μουσουλμανικό με το ντόπιο στοιχείο.

Ως προς τις φυσικές διακυμάνσεις της περιοχής, όλοι μα όλοι ομολογούν πως η παλιά πόλη της Ξάνθης είναι ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα που διαθέτει η Ελλάδα, έχοντας διατηρήσει και τιμήσει το παραδοσιακό στοιχείο σε όλες του τις εκφάνσεις.
Γεμάτη καφέ, κίνηση και ζωντάνια, η παλιά πόλη προσφέρει στους επισκέπτες της διασκέδαση, φαγητό, περπάτημα - όλα σε τόνους υψηλής αισθητικής και σεβασμού στην παράδοση!
Φώτο: Αρχική Πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάικ Ροζάκης - Πρωτεργάτης της Pop μουσικής

Ποιος ήταν ο Μεγάλος Γκάτσμπυ;

Πατσίνο vs Γκάσμαν